joi, 12 iunie 2008

"Nationalistul" Mazare si pubela tricolora

Foarta multa vreme luata in deradere, marota primarului clujean Funar de a vopsi pubelele in culorile tricolorului national, tinde sa devina o moda generala in marile orase. Asimilata initial cu nationalismul extremist, ideea vopsirii bancilor si a cosurilor de gunoi imi pare foarte buna, in sensul in care se creaza asocierea subliminala intre curatenie, odihna, relaxare si drapelul patriei. Edilul Constantei, Radu Mazare, a inteles ori a intuit aceasta asociere benefica, ce vine sa mai civilizeze hoardele de turisti autohtoni. Astfel, pe toate plajele din Constanta si Mamaia, au aparut pubelele tricolore destinate sortarii materialelor refolosibile. E drept ca nu am prea observat ca bizonul roman sa se inghesuie la adunarea propriilor gunoaie de pe plaja, insa primul pas spre constientizarea si responsabilizarea turistului roman a fost facut.

miercuri, 11 iunie 2008

Weekend aviatic in Mamaia

Sfarsitul de saptamana a rezervat o placuta surpriza putinilor turisti aflati pe litoral. Acestia s-au putut bucura de evolutiile spectaculoase ale avioanelor participante in cadrul mitingului aviatic desfasurat in fata plajei de la Rex, pe durata a doua zile. In afara concursului propriu-zis, au avut loc demonstratii acrobatice si zboruri demonstrative.

marți, 10 iunie 2008

Vedere de pe litoral

Soare nisip si scoici pe malul marii. Partea buna a acestei perioade de acalmie, cauzata de lipsa turistilor, este libertatea de miscare si linistea plajei. Te poti delecta cu sunetul valurilor ce rascolesc scoicile pe nisipul fin. Anul acesta se pare ca vor predomina scoicile perlifere, in dauna clasicelor midii. Oare incalzirea globala sa fie cauza acestui fenomen ? Voi ce ziceti ?

luni, 9 iunie 2008

Mamaia, "perla" litoralului romanesc, un dezastru

Cea mai laudata statiune de pe litoralul romanesc, varf de lance al turismului din iubita mea patrie, se dovedeste a fi doar un "ciot" bont, o umbra a statiunii in voga in anii ceausisti. In ciuda investitiilor facute de noii patroni de hoteluri, a pubicitatii desantate care ne-o prezinta de zici ca e cel putin la nivelul "Cote d'Azur", daca te lasi pacalit sa o vizitezi vei suferi o mare dezamagire. La o examinare mai atenta a realitatii de la fata locului, te izbeste haosul ce domneste, lipsa serviciilor specializate, amatorismul personalului per ansamblu. Am descins in mamaia, fiind cazat intr-un hotel fara mari pretentii. Ca turist ce descinde in statiune pentru prima oara, primul soc pe care il suporti este lipsa hartiei igienice din toaleta! Ok mi-am zis, o scapare a personalului de servici, anunt la receptie si se rezolva. S-a rezolvat, dupa cam doua ceasuri. Noroc ca nu ma lovise o cufureala !! Tanara ce trebuia sa aiba grija de camera, altfel o persoana politicoasa, m-a privit cu neincredere "cum nu e hartie la baie ?" probabil isi inchipuia ca abia intrat in camera turistul nu are alta treaba decat sa fure curpapier-ul stabilimentului. Am iesit prin statiune pentru o plimbare, insa am avut un soc cand am revazut locurile odinioara aranjate si relativ bine intretinute, acum intr-o paragina totala.

Iti propun cititorule un mic test de memorie; recunosti din amintire locatia din imagine?