vineri, 4 iulie 2008

Femeie agresata zacand o ora sub privirea politiei


Zilele trecute am avut neplacuta surpriza de a intalni in drum, un caz aparte.
O tanara agresata, batuta cu bestialitate de barbatul cu care intretinuse raporturi sexuale, zacea pe trotuar in vazut lumii. La fata locului se afla un echipaj de politie, agresorul femeii (care intre timp se calmase) si o multime de gura casca. Tanara a zacut pe asfaltul rece timp de mai bine de o ora, sub privile calma ale potitistilor sositi la fata locului, fara ca acestia sa ia nici o masura.

- Nu o ating pana nu soseste salvarea. A declarat politistul din imagine, care s-a multumit doar sa supravegheze de a oarecare distanta victima.
In tot acest timp agresorul, doar legitimat de politisti, se plimba liber pe trotuar, incercand sa conviga pe cei din jur ca dreptatea era de partea lui.
- Mi-a dat sifilis curva dracului, zicea bestia.
De parca asta i-ar fi dat dreptul de a maltrata o fiinta omeneasca.
Martorii aflati la fata locului au chemat in numeroase randuri salvarea, singura explicatie pentru intarzierea echipajului fiind "blocajul in trafic".
Dupa mai bine de o ora, surpriza! Au sosit nu una ci doua ambulante, ai caror medici in loc sa acorde primul ajutor in mod de urgenta, parlamentau intre ei care sa preia cazul.
Toate acestea s-au petrecut in zona podului Grant, pe marginea soselei in fata blocurilor, nici de cum in vreun cartier rau famat de la periferia orasului. Aceste evenimente te fac sa-ti para rau ca traiesti in aceasta patrie, pacat!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Povestea seamana cu o pilda biblica si arata "evolutia" rasei umane in ultimile 2000 de ani. Nu ma reped sa judec romanii in general pt. actiunea unui a singur.
Nici nu ii scuz. Imi place ideea materialului dar la prima imagine cred ca ai fi putu merge mai aproape. Un cadru cu multe personaje are de pierdut. Astept sa vad in ziar si materiale semnate de tine. Ideea unu blog foto realizat de un profesionist cu mijloace neprofesionale(telefonul), mi se pare inteligenta si originala. Spor!

Anonim spunea...

Imi place ideea ca un fotograf profesionist sa-si faca blog ajutat de o camera foto a unui tel mobil. Revenind la imagini. Primul cadru are un pic cam multe personane. Ai tabloidizat imaginea(sageti, explicatii) pt. a intelege tot omul identitatea "actorilor". Cealalt cadru e reusit tehnic si semantic.
Poze bune!